2023-04-06 09:28Pressmeddelande

Påsklov på Östergötlands museum

Under påsklovet bubblar Östergötlands museum av aktiviteter för alla åldrar – i museibyggnaden i Linköping, på Löfstad slott utanför Norrköping och på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena.

I Linköping blir det bland annat workshoppar i serieteckning för barn och unga tillsammans med Malin Granroth och Jonatan Rosén, aktuella med utställningen Stafetten – Serier och seriekonst, torsdagen den 13 april. Fredagen den 14 april kl. 12.00–15.00 gästar Fenomenmagasinet museet med sina djur; från ormar och ödlor till snäckor och vandrande pinnar!

För den vuxnare publiken hålls på onsdag den 12 april en unik Slow Art-visning i konstutställningen, med ett fåtal verk av Linköpingskonstnären Johan Krouthén i fokus, samt en spännande föreläsning med Göran Tagesson, docent i historisk arkeologi, om ny forskning kring 1700-talets hus, boende och bostadskultur i Linköping och Vadstena.

Läs mer och se hela programmet på ostergotlandsmuseum.se/aktiviteter.

På Löfstad slott ges helgvisningar av slottet och redan nu till påskhelgen (7–10 april) kan barn och familjer gå på skattjakt i form av Den vilda jakten på Påskharen i slottsparken. Läs mer och se hela programmet på lofstad.se/aktiviteter.

Sancta Birgitta Klostermuseum ger bland annat temaguidningar och ett dockspel om Heliga Birgittas unga år. Här visas också utställningen Ohtsedidh – samiska kulturyttringar i Mellansverige. Läs mer och se hela programmet på klostermuseum.se/kalendarium.

Till Östergötlands museum hör även Ung Konst Öst, en plattform för unga mellan 13–25 år. Under tre dagar på påsklovet (12–14 april) ges en akvarellkurs på Konstforum i Norrköping, under ledning av Dani Slipicevic och i samarbete med Folkuniversitetet.

Välkommen att bevaka våra aktiviteter och/eller kontakta oss för mer information eller intervjuer!


Om Östergötlands museum

På Östergötlands museum finns alltid något spännande att upptäcka bland kulturskatter av olika slag. Den kulturhistoriska utställningen Vägen hit är en resa från nutid och 11 000 år tillbaka i tiden och i konstutställningen Verkligheter finns bland annat målningen Adam och Eva, tillverkad på 1500-talet i Cranachs ateljé i Tyskland. Österlandets skatter visar fantastiska föremål från Egypten, Kina, Japan och det forna Persien medan Viljans värld är en spännande och lärorik upplevelsemiljö för barnfamiljer.


Kontaktpersoner

Kommunikatör
Lovis Aaröe