2019-01-21 10:21Pressmeddelande

Stafetten 35 med bild- och ljudinstallation av Sofia Ek

null

I den trettiofemte Stafetten-utställningen i vår serie med samtidskonst visar Sofia Ek från Vadstena en bild- och ljudinstallation med titeln Téléphone. Länskonstkonsulent Lena Wiklund inviger utställningen lördag 26/1 kl 14 i närvaro av konstnären.

Att få veta vad som händer när ett museum inte själv bestämmer vem som ska ställa ut var tanken när utställningsstafetten med samtida konstnärer med östgötsk anknytning startade 2006. Och här väljer varje utställare nästföljande, man väljer kvinna, kvinna väljer man etc.

Eftersom museibyggnaden i Linköping stänger för renovering från mars 2019 kommer det att bli ett avbrott i Stafetten. Den återkommer när museet öppnat igen med den konstnär som Sofia Ek väljer att lämna över stafettpinnen till. 

Stafetten nr 35 – Sofia Ek: Téléphone förhandsvisas för media onsdag 23/1 kl 14. Sofia Ek deltar.

Kontakt: Lena Wiklund, 0701-08 47 15.

Välkommen!

Vi vill vara ett levande modernt museum med utställningar som är angelägna på olika plan. Museet är även en mötesplats för diskussion och reflektion kring dagsaktuella frågor. Välkommen att besöka oss!


Om Östergötlands museum

Nu upplever Östergötlands museum en historisk förvandling. Efter att ha välkomnat besökare i 80 år ska museibyggnaden i Linköping genomgå en omfattande renovering. Samtidigt satsar vi på att skapa större upplevelser för både hjärta och hjärna. Bland mycket annat väntar dig nyproducerade utställningar inom konst och kulturhistoria. Arbetet kommer att pågå åtminstone en bra bit in i 2021. Vi kallar det 1000 dagar av förnyelse.