2024-06-13 11:00Pressmeddelande

Sommarlov på museet – teater, bad, skapande i mängder och mycket mer

Sommarlovet på Östergötlands museum är fullspäckat av roliga aktiviteter, god mat, visningar av utställningarna och bad i spegeldammen.Sommarlovet på Östergötlands museum är fullspäckat av roliga aktiviteter, god mat, visningar av utställningarna och bad i spegeldammen.

En symfoni av roliga aktiviteter, kulturhistoria och konst för hela familjen. På Östergötlands museum trängs kulturskatter med upplevelser för alla åldrar, god mat att avnjuta på Linköpings trevligaste takterrass och en spegeldamm att plaska i under varma sommarlovsdagar. 

Vare sig solen strålar eller regnet strilar, är det en god idé att besöka Östergötlands museum under sommarlovet. Här uppmuntras lek och skapande med välutrustade Ateljé Rut som håller öppet för skapande flera dagar i veckan och Viljans värld, en upplevelsemiljö där vätten Viljan bjuder in till fantasifulla lekar i sin skogsdunge. Varma dagar erbjuder spegeldammen svalka med bad och plask. 

Under sommarlovet ordnas också en hel mängd roliga aktiviteter för lediga barn. I programmet återfinner ni bland annat en heldag av prova-på-cirkus med Norrköpings ungdomscirkus, barnteater, filmvisningar, sångstund och skapande med olika teman i museets ateljé. Utöver aktiviteterna för barn erbjuder museet bland annat mängder av visningar i utställningarna, kulturguidningar på historiskt intressanta platser runtom i länet och en väskbytardag i anknytning till succéutställningen Carry Me – 100 år av handväskor. 

I samband med besöket kan ni äta gott i vår restaurang Charles Emils eller avnjuta en kopp kaffe på den nyöppnade takterrassen med fantastisk utsikt över Linköping. I den fina museibutiken hittar du allt från väl utvalda böcker och leksaker till designföremål och presentartiklar. 

Varmt välkomna att njuta av sommaren på Östergötlands museum! Om Östergötlands museum

På Östergötlands museum i Linköping finns alltid något spännande att upptäcka bland kulturskatter av olika slag. Den kulturhistoriska utställningen Vägen hit är en resa från nutid och 11 000 år tillbaka i tiden och i konstutställningen Verkligheter utforskas hur människor avbildar sig själva, andra och sin omgivning i europeisk konst. Österlandets skatter visar fantastiska föremål från Egypten, Kina, Japan och det forna Persien medan Viljans värld är en upplevelsemiljö för barnfamiljer. Till Östergötlands museum hör även Löfstad slott i Norrköping, Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena och flera museigårdar runt om i Östergötland.


Kontaktpersoner

Kommunikatör
Lovis Aaröe