2019-05-22 10:40Pressmeddelande

Skulptur på Löfstad

null

I sommar får Löfstad slott en tillfällig skulpturpark. Under perioden 1 juni–31 augusti kommer totalt 18 konstnärer från Skulptörförbundet att ställa ut sammanlagt 28 verk, både inomhus (i Kyrksalen i den ena slottsflygeln) och utomhus (i den engelska parken på västra sidan av slottet). Vernissage lördag 1 juni kl 12.

För besökaren blir det ett möte med flera dimensioner. Dels mötet med den enskilde konstnären och hur tankar, idéer och reflektioner över sakers tillstånd kan ge synlig form. Och dels hur verkens nutid möter platsens dåtid.

Löfstad slott, som ligger söder om Norrköping, är nästan 400 år gammalt och drivs av Östergötlands museum. Varje år besöks slottet av ca 40 000 personer. I slottets norra flygel ligger ett värdshus och vid slottsbacken intill den gamla smedjan finns Löfstads handelsträdgård och ett trädgårdscafé.

Det unika med Löfstad slott är att det lämnats precis som det var när den sista ägarinnan Emilie Piper dog 1926. Möbler, serviser, konst och linne – allt finns kvar. Genom flera århundraden har slottet haft flera välkända ägare, bland andra släkterna von Fersen och De la Gardie.

Utställningen Skulptur på Löfstad förhandsvisas för media tisdag 28 maj kl 10. Magnus Ringborg, som är en av utställarna, medverkar vid förhandsvisningen. 

Välkommen!

Kontakt: 

Per Stålebro, verksamhetsansvarig Löfstad slott, 013 - 23 03 98, 0734 - 61 33 70


Om Östergötlands museum

Nu upplever Östergötlands museum en historisk förvandling. Efter att ha välkomnat besökare i 80 år ska museibyggnaden i Linköping genomgå en omfattande renovering. Samtidigt satsar vi på att skapa större upplevelser för både hjärta och hjärna. Bland mycket annat väntar dig nyproducerade utställningar inom konst och kulturhistoria. Arbetet kommer att pågå åtminstone en bra bit in i 2021. Vi kallar det 1000 dagar av förnyelse.