2018-04-29 01:19Pressmeddelande

Medvetet, hållbart, personligt hantverk i Ting & tankar – del 11

null

Årets examensutställning av studenterna på Slöjd, hantverk och formgivning-utbildningen vid Linköpings universitet blir den elfte i rad som visas på museet. Utställningen, med undertiteln Hållbart avtryck, visas i Nya galleriet från 5/5 till 8/9 2018.

Ting & tankar – del 11 invigs lördag 5/5 kl 14 av Anna-Lisa Person, som jobbar med textil och hållbarhet på heltid, för Sveriges Konsumenter i projektet Stilmedveten. Hon är även kvinnan bakom bloggen gröna trådar.

Utställningen är resultatet av den kunskap som studenterna erhållit genom praktiska arbeten och vetenskapliga studier under tre års tid. Det här är framtidens slöjdare, hantverkare och formgivare, och deras tolkning av ett medvetet, hållbart och personligt hantverk. Kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning är den enda av sitt slag i Sverige.

Programmets studenter utvecklar sina färdigheter inom hantverk och formgivning genom framställning av produkter i bland annat textil, trä och metall. Det praktiska arbetet kombineras med kulturhistoria, reflektioner över hantverksprocesser och vetenskapligt skrivande. Läs mer om utbildningen.

KONTAKT: Caroline Morgansdotter Blomsten 013 - 23 03 08

Torsdag 3/5 kl 14 förhandsvisas utställningen för media.

Välkommen!

Vi arbetar för att vara ett levande modernt museum. Här visar vi utställningar som är regionalt, nationellt och internationellt angelägna. Museet är även en mötesplats för diskussion och reflektion kring dagsaktuella frågor.

Välkommen att besöka oss!


Om Östergötlands museum

Nu upplever Östergötlands museum en historisk förvandling. Efter att ha välkomnat besökare i 80 år ska museibyggnaden i Linköping genomgå en omfattande renovering. Samtidigt satsar vi på att skapa större upplevelser för både hjärta och hjärna. Bland mycket annat väntar dig nyproducerade utställningar inom konst och kulturhistoria. Arbetet kommer att pågå åtminstone en bra bit in i 2021. Vi kallar det 1000 dagar av förnyelse.