2022-11-29 08:30Pressmeddelande

Detox – Clean it up!

Konstverk från utställningen Detox–Clean it up! Konstverk från utställningen Detox–Clean it up!

Detox – Clean it up! invigs på Östergötlands museum lördag 10/12 kl. 14:00. Museichef Olof Hermelin och konstintendent Melanie Klein kommer att invigningstala i Westmanhallen. 

Rejmyre Art Lab har genomfört det konstnärliga forskningsprojektet Detox – Clean it up! I detta projekt har en grupp konstnärer från Sverige och Norden utforskat olika perspektiv på den förorenade marken vid Reijmyre glasbruk. Projektet resulterade i ett antal konstverk som nu ställs ut och som belyser obekväma aspekter och svåra utmaningar. Visas i Westmanhallen 10/12 – 17/3 2023.

Representanter för media bjuds in till en pressvisning av den nya utställningen tisdag 6/12 kl. 10. På pressträffen medverkar avdelningschef Per Stålebro och Louise Johannson Waite som är programansvarig på Rejmyre Art Lab. 

Kontakt: Per Stålebro, Vik. avdelningschef Publik och lärande, 013 - 23 03 98


Om Östergötlands museum

På Östergötlands museum finns alltid något spännande att upptäcka, bland kulturskatter av olika slag. Den kulturhistoriska utställningen ”Vägen hit” är en resa från nutid och 11 000 år tillbaka i tiden och i konstutställningen ”Verkligheter” finns bland annat målningen "Adam och Eva", tillverkad på 1500-talet i Cranachs ateljé i Tyskland. Österlandets skatter visar fantastiska föremål från Egypten, Kina, Japan och det forna Persien medan Viljans värld är en spännande och lärorik upplevelsemiljö för barnfamiljer.