2018-05-07 07:10Pressmeddelande

Alfons Åberg flyttar in på museet

null

Alfons Åberg tar plats på museet i sommar. Här finns de välkända miljöerna ur böckerna; pappans välbekanta pipa, monstret under soffan, och Alfons själv som ”ska bara… Det finns även plats för lek, läsning, igenkänning och fantasi.

Söndag 13/5 kl 14 blir det utställningsinvigning med saftkalas och sagoläsning för besökande barn! Barnen kan även leta Alfons-dockor och vinna fint pris.

Många av museets sommaraktiviteter för barn kommer förstås att utgå från Alfons-utställningen. Tisdag–fredag under perioden 3/7–17/8 kan barnen skapa och pyssla i vår ateljé Rutan. Då finns möjlighet att inspireras av Alfons-utställningen och skapa spöken och andra nattmonster.

Detta är första gången utställningen visas och den kan ses på museet under perioden 13/5–16/9 2018. Den har producerats av Tor Svae och Roger Josefsson i samarbete med Gunilla Bergström och Rabén & Sjögren förlag. 

Utställningen förhandsvisas för media onsdag 9/5 kl 14. 

Kontakt: Lena Lindgren, 070-19 19 254.

VÄLKOMMEN!


Vi arbetar för att vara ett levande modernt museum. Här visar vi utställningar som är regionalt, nationellt och internationellt angelägna. Museet är även en mötesplats för diskussion och reflektion kring dagsaktuella frågor.

Välkommen att besöka oss!


Om Östergötlands museum

Nu upplever Östergötlands museum en historisk förvandling. Efter att ha välkomnat besökare i 80 år ska museibyggnaden i Linköping genomgå en omfattande renovering. Samtidigt satsar vi på att skapa större upplevelser för både hjärta och hjärna. Bland mycket annat väntar dig nyproducerade utställningar inom konst och kulturhistoria. Arbetet kommer att pågå åtminstone en bra bit in i 2021. Vi kallar det 1000 dagar av förnyelse.