2016-02-15 16:08Nyheter

Viljans Värld

null

Lagom till sportlovet invigs Viljans värld, Östergötlands museums stora satsning på barnfamiljer! Viljans värld är ett spännande lek- och upplevelserum för barn mellan tre och tio år.

Här bor vätten Viljan, ett litet naturväsen som mest är osynlig, men vars bostad och omgivning man kan besöka. Viljan samlar på saker som människor tappat eller slängt i naturen. Hon tycker allt från kolapapper till porslinskoppar är riktiga skatter och finner sätt att använda alla sakerna på.

I Viljans värld finns en jättestor ek som Viljan bosatt sig i, ett rymdskepp som man kan göra tidsresor i och en myrstack som inte är som någon annan myrstack. Från myrstacken kan man åka rutschkana och inuti den finns en stenåldersbosättning!

Inne i eken kan man faktiskt gå på krossat glas, upptäcka små miniatyrvärldar och ta del av finfina saker ur Viljans (museets) samlingar. Här finns plats för både bus och stoj, men också för att krypa undan för sagoläsning och mys.

Viljans värld förhandsvisas för media torsdag 18/2 kl 10. Då visar vi även

Mat, myter & middagsbord, en utställning om mat ut en mängd olika synvinklar, se separat inbjudan.

Vid invigningen, lördag 22/1 kl 11, bjuder vi på artisterna Jecko och Jessie från Barnkanalens ”Så gör man inte”. Sedan blir det saftkalas, tipspromenad, skaparverkstad och självklart – hur mycket lek som helst i Viljans värld!

Välkommen!

Kontakt: 

Ragnvi Andersson, 013-23 03 93,

ragnvi.andersson@ostergotlandsmuseum.se


Om Östergötlands museum

Nu upplever Östergötlands museum en historisk förvandling. Efter att ha välkomnat besökare i 80 år ska museibyggnaden i Linköping genomgå en omfattande renovering. Samtidigt satsar vi på att skapa större upplevelser för både hjärta och hjärna. Bland mycket annat väntar dig nyproducerade utställningar inom konst och kulturhistoria. Arbetet kommer att pågå åtminstone en bra bit in i 2021. Vi kallar det 1000 dagar av förnyelse.